Cum îmbinăm jocul și educația când vine vorba de animalul nostru de companie ?

Cum îmbinăm Jocul și Educația Când Vine Vorba De Animalul Nostru De Companie

Ești în căutarea unor modalități de a-ți educa animalul de companie, dar în același timp de a petrece timp cu el? Încearcă să adaugi câteva jocuri în rutina lui zilnică, va fi la fel de distractiv pentru el, cât va fi și pentru tine. A te juca cu câinele tău este o modalitate excelentă de a-l menține activ, ocupat și departe de probleme. A găsi modalități prin care să petreci timp cu pisicuța ta și de a o motiva intelectual într-un mod distractiv, va duce la evoluția relației voastre. Nu ești sigur/ă de unde să începi? Venim noi cu câteva idei:

Jucați împreună Frisbee

Cu siguranță nu vei motiva un pisoi să îți aducă Frisbee-ul înapoi, dar acest joc va fi perfect pentru un cățel. Fresbee este un joc avansat, deoarece, prin joc, îl vei dresa să îți aducă lucruri înapoi, iar el va putea să alerge pe distanțe mai lungi. Un joc de frisbee este un exercițiu minunat și este foarte distractiv pentru câinii activi prin natura lor.

Citeste si: 8 sfaturi utile atunci când vrem să dresăm cățelul acasă

Dacă câinele tău nu știe cum să prindă un frisbee, ar fi bine să începi cu un disc moale. Discurile tradiționale de Frisbee sunt confecționate din plastic și sunt destul de grele, dacă câinele nu știe să îl prindă, poate fi lovit în față și descurajat să se mai joace și să învețe cum să îl prindă corect. Exersați aruncând discul pe distanțe scurte la început și rulându-l pe sol. Încurajează-l să îl urmărească și să îl aducă înapoi, mărind distanța și intensitatea în timp.

Crează o cursă cu obstacole

Acest joc poate fi adaptat pentru o pisică, pentru un cățel, și de ce nu, chiar și pentru un rozător. În funcție de animalul de companie pe care îl ai, crează o cursă cu obstacole, care să îi pună la încercare atât inteligența, cât și agilitatea și puterea fizică.

O cursă cu obstacole poate fi la îndemână și în zilele ploioase, dacă nu poți să îți scoți prietenul pe afară, pentru că apartamentul sau casa sunt la fel de bune pentru o cursă inteligentă. Niște cutii, jucării, și frânghie, pot fi suficiente. Nu uita ca la final să îl recompensezi cu ceva bun.

Găsește bunătăți sau gustărele

Pentru un animal de companie gurmand, acest joc s-ar putea să se situeze în topul preferințelor. Este foarte ușor de jucat, iar prietenul tău sigur nu se va sătura de el. Poți alege gustărele sănătoase, cum ar fi 10 bucăți de morcov pe care să le ascuzi (afară, în curte sau în casă). Acest joc este o modalitate bună de a-i dezvolta simțul olfactiv, creierul fiind stimulat și el pentru a găsi cu ajutorul mirosului gustărelele.

Dacă îl jucați pentru prima dată, ascunde bunătățile în locuri ușor accesibile, crescând intensitatea jocului odată cu exersarea. De fiecare dată când găsește bucățica de morcov, încurajează-l și laudă-l pentru a simți că face ceva bine.

Indiferent ce jocuri veți juca, alege-le pe cele care îl stimulează și intelectual. Prin joacă, poți, de asemenea, să îl și dresezi mult mai ușor pentru că totul va fi mai distractiv.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.