Cele mai bune 3 rase de caini de paza

Top 3 Rase De Caini De Paza

Nu degeaba se spune ca un caine este cel mai bun prieten al omului. Pe langa faptul ca este foarte loial stapanului, cainele are si un rol de paza al casei si a familiei.

Iata cele mai bune 5 rase de caini de paza:

Ciobănescul german

Cea mai cunoscută și populară rasă de câine de pază este ciobănescul german. Rasa nu este una atât de veche, ci a fost dezvoltată de căpitanul Max von Stephanitz, în secolul XIX, pornind de la câinii ce păzeau oile. Ciobănescul german e foarte inteligent, vigilent și puternic. Câinii lup au un nivel de energie ridicat și o minte care trebuie stimulată des, dar sunt unii dintre cei mai loiali și deștepți patrupezi pe care îi poți introduce în familia ta.

Cane Corso

Cane Corso se numără printre cei mai buni câini de pază și apărare din lume. Masiv, dar fără să fie greoi, dur, dar nu isteric și feroce, acest câine cu aparență rustică și atletică deopotrivă poate doborî ușor un agresor uman.

Rasa Rottweiler

Rottweiler este apreciat de mulți ca fiind cel mai bun câine de pază. A fost folosit inițial pentru paza cirezilor de vite, având un instinct puternic de a proteja un anumit perimetru. De regulă, câinii din rasa Rottweiler sunt reticenți față de străini, învață comenzile foarte repede și sunt și animale bune pentru companie.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.