Ce animale de companie sunt recomandate pentru copii

Ce Animale De Companie Sunt Recomandate Pentru Copii

Un animal de companie implică responsabilitate, timp și spațiu, însă mulți nu știu ce animal ar fi cel mai potrivit pentru familie cu copil. Animalele de companie sunt pentru copii un partener perfect de joacă și o metodă bună pentru a descoperi lumea și de a învăța lucruri noi. Dacă îți dorești un animal de companie potrivit pentru copil, iata cateva recomandari:

1. Cainele este cel mai bun prieten al celui mic

Nu mai este niciun secret ca si pentru cei mici, un caine este cel mai bun prieten posibil. Cainii sunt loiali, ascultatori, jucausi si au o durata de viata mare.

Cel mai important este să vă simțiți cu adevărat pregătiți și să existe siguranța că cel mic se va înțelege cu un câine. Talia câinelui trebuie aleasă în funcție de dimensiunile locuinței și de nevoile animalului.

2. O pisica mica mica

Pisicile sunt animale mai temperamentale decât câinii și sunt deranjate de mai mulți factori din jur. Deși sunt oarecum mai sensibile, pisicile adoră atenția și copiii au multă atenție și iubire de oferit. Pisicile pot fi sceptice atunci când familia aduce acasă un bebeluș și vor avea nevoie de un spațiu privat în care se pot retrage.

Mirosurile noi și prezențele noi amenință într-o oarecare măsură simțurile pisicilor. Dacă îți dorești o pisică sau ai deja o pisică și urmează să-ți mărești familia, ține minte că cei mici și pisicile pot locui împreună în armonie, dar există mai multe reguli decât în cazul conviețurii cu un câine.

3. Ce zici de un papagal?

Desi nu poate dormi cu el in pat, cum se poate intampl cu un caine sau o pisica, papagalul poate fi un animal de companie potrivit pentru familia ta.

Ca orice animal de companie, papagalul are nevoie de anumite condiții și activități pentru a duce o viață sănătoasă și fericită. Papagalii au nevoie să socializeze fie cu un alt papagal sau cu oamenii, de aceea vor avea nevoie de cel puțin o oră de activitate înafara cuștii. Dacă au o cușcă cu spațiu generos, doi papagali vor putea interacționa fără să necesite la fel de mult timp împreună cu oamenii. O cușcă de mari dimensiuni este ideală în această situație, dar și dacă papagalul e singur. Dacă nu ai o pereche, poți amplasa o oglindă în colivie și papagalul tău va crede că are un partener.

Copiii mai mici trebuie obișnuiți să nu strângă papagalul prea tare în mână sau să-i agite. Un copil puțin mai mare se va înțelege de minune cu papagalii și va fi bucuros să aibă un partener energic cu care să se distreze în fiecare zi.

Beneficiile unui animal de companie pentru copii

Există mai multe studii care demonstrează că prezența unui animal de companie în viața copiilor are efecte pozitive atât pentru sănătate cât și pentru psihic. Deși încă nu s-au efectuat destule studii pentru a afla exact cum influențează animalele de companie organismul copiilor, putem afirma că un animal de companie poate schimba viața unui copil în bine. Iată 5 exemple de efecte pozitive observate la copiii cu animale de companie (de obicei câini sau pisici):

1. Risc scăzut de alergii la copii

Printr-un studiu suedez s-a descoperit că prezența unui animal de companie reduce riscul copiilor între 7 și 13 ani de a dezvolta rinită alergică și astm.

2. Mai puține vizite la medic

Un studiu realizat pe o populație de 11,000 de australieni, chinezi și germani a demonstrat că familiile cu un animal de companie au avut nevoie de vizite la medic cu 20% mai mic decât cei fără animale.

3. Efecte semnificative asupra abilităților sociale

Matt Cassels, doctorand al University of Cambridge a analizat datele unui proiect de 10 ani care urmărea dezvoltarea socială și emoțională a copiilor cu vârste între 2 și 12 ani. Rezultatele indică o legătură puternică între copii și animalul de companie. Copiii care faceau parte din acest studiu aveau o situație precară, fie la școală sau în familie, și prezentau deficiențe de concentrare sau dezvoltare emoțională. Rezultate au indicat o puternică influență a animalului de companie în exprimare. Copiii, în special fetele cu câini, erau mult mai comunicativi cu animalul lor decât cu alți copii de aceeași vârstă. Copiii care aveau o legătură strânsă cu animalul de companie erau mai buni la socializare, interacțiune cu cei din jur, la a-i ajuta pe ceilalți și se deschideau mai mult în fața oamenilor. Cassels voia să demonstreze că această conexiune dintre om și animal este la fel de importantă și are aceleași efecte benefice ca și interacțiunea între oameni. Copiii se simțeau mai în siguranță să comunice cu câinii lor pentru că aceștia nu îi puteau judeca, îi ascultau și arătau empatie.

4. Lecții de responsabilitate și empatie

Pentru că prezența unui animal în casă implică responsabilitatea de a-l hrăni, de a-l curăța și de a păstra curățenia în casă, copiii învață în aceste momente să fie mai atenți cu cei din jur și cu regulile casei. Empatia se învață și prin comunicarea non verbală cu animalul și înțelegerea stărilor care nu pot fi cuvântate. Un studiu din 2003 a avut concluzii surprinzătoare: dintre 567 de participanți, cei care au avut un animal de companie erau mai siguri că se vor implica în proiecte în serviciul comunității sau în roluri de leadership.

5. Efecte anti-stres

Familiile care au animale de companie se pot relaxa mai ușor printr-o simplă joacă alături de companionul lor. Răspunsul câinilor și al altor animale la mângâieri și scărpinături eliberează în creierul uman anumiți hormoni pozitivi care combat hormonii responsabili pentru stres.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.