Animalele de companie: pericol sau beneficiu pentru cei mici?

Animalele De Companie Pericol Sau Beneficiu Pentru Cei Mici

Daca te gandesti sa-i faci celui mic un cadou cu blana, ar trebuie sa stii care sunt eventualele riscuri sau beneficii.

Studiile arată că dacă ai deja un animal de companie și te pregătești să întâmpini venirea pe lume a bebelușului tău, nu trebuie să îți faci griji. Schimbarea ce va surveni nu presupune că trebuie să renunți la animalul tău de companie. Expunerea precoce la pisici și câini îl va împiedica pe cel mic să dezvolte alergii mai târziu. Primul an de viață al unui copil este fundamental în dezvoltarea sistemului imunitar.

Studiul a fost făcut pe un eșantion de 600 de tineri și a fost publicat în Jurnalul de Alergii Clinice și Experimentale. Specialiștii au studiat probe de sânge ale participanților la studiu ajunși la vârsta de 18 ani, comparând nivelurile de anticorpi la alergenii proveniți de la câini și pisici, din sângele celor care au avut animale de companie copii fiind și cei care nu au avut. Acesta este primul studiu care urmărește copiii până la vârsta de 18 ani.

Pericolele detinerii unui animal de companie

  • Inhalarea părului animalelor poate provoca reacții imunologice în tractul respirator afectând sectorul nazalo-traheo-bronhic și dând naștere unor sindroame de tipul astmului.
  • În cazul în care animalul nu este deparazitat și vaccinat la zi, copiii dar și adulții riscă să ia o gamă largă de microbi și paraziți.
  • Unele dintre cele mai puțin recomandate animale pentru casele în care sunt copii mici sunt broaștele țestoase. Acestea se îmbolnăvesc des de conjunctivită, care se poate transmite mult mai ușor copiilor decât adulților. În plus, țestoasele, șopârlele și șerpii sunt purtătoare de salmonella și pot transmite salmoneloza – enterocolita cu salmonella.

Beneficiile detinerii unui animal de companie

Academia Americana de psihiatrie a copilului și adolescentului încurajează părinții să-i crească pe cei mici alături de un animal de companie.

Beneficiile de ordin psihologic sunt mai multe: un copil care învață să aibă grijă de animalul său, să-l trateze cu blândețe și răbdare, sunt șanse mari să învețe să-și trateze semenii în același fel.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.