8 sfaturi utile atunci când vrem să dresăm cățelul acasă

8 Sfaturi Utile Atunci Când Vrem Să Dresăm Cățelul Acasă

V-ați hotărât, în sfârșit, să măriți familia cu un cățeluș, iar el este deja acasă. Dresarea cățelului trebuie să înceapă imediat, unele reguli fiind necesare încă de la intrea pe ușă. Am colectat 8 dintre cele mai importante sfaturi ale unor dresori profesioniști și le vom prezenta mai jos.

  1. Alege numele câinelui cu înțelepciune și respectă-l.

Veți fi tentați să alegeți un nume pe care îl iubiți pentru cățeluș, dar pentru a-l dresa mai ușor ar trebui să vă gândiți la un nume scurt care să se termine cu o consoană puternică. Acest lucru îi va permite să își audă numele întotdeauna clar.

Dacă câinele este mai în vârstă și este deja obișnuit să răspundă la un nume, nu trebuie să te îngrijorezi, cu puțină practică, numele poate fi schimbat. Dacă este de la adăpost, mai mult ca sigur nu a apucat să se obișnuiască cu numele pus, iar dacă este de la crescător, numele pe care îl are este de obicei unul foarte lung, pe care s-ar putea să vrei să îl schimbi. Câinii se adaptează ușor, iar dacă noul nume este folosit consecvent, cățelul va răspunde la acesta cu ușurință.

2. Regulile casei trebuie respectate de toți membri familiei.

Decideți împreună încă de la început care sunt regulile de bază ale casei; dinainte să vină cățelul, stabiliți ce îi este acestuia permis și ce nu: de exemplu, dacă are voie pe canapea sau nu.

3. Stabilește care este locul lui privat.

Oferiți-i câinelui propriul loc de dormit, care nu este folosit de nimeni altcineva din familie sau de un alt animal de companie. El va beneficia de perioadele scurte în care rămâne singur, profitând la maxim de confortul și siguranța terenului său.

4. Ajută-l să se relaxeze când ajunge acasă.

Dacă a fost alert toată ziua, sau l-ai plimbat în parc sau la veterinar, în momentul în care ajunge acasa, la fel ca și tine, trebuie să se simtă confortabil și să se relaxeze. Locul lui de dormit poate fi accesorizat cu o pernuță sau o păturică moale, iau o apă călduță îl va face să iasă din starea tensionată în care a fost întreaga zi.

5. Învață-l să vină la tine când este chemat.

A-l învăța să vină este prima și cea mai importantă lecție pe care acesta trebuie să o învețe. Când va veni la tine, poziția ta de Alpha va fi consolidată.

6. Recompensează comportamentul bun.

Folosește bunătăți (de căței), jucării, iubire sau mormane de laude. Lasă-l să știe când a făcut ceva bine; în mod contrar, nu-l recompensa niciodată, dacă a făcut ceva rău.

7. Nu încuraja mușcăturile.

O modalitate bună de a descuraja acest comportament este să te prefaci că ai dureri mari atunci te mușcă sau sfâșie. Va fi atât de surprins încât e posibil să se oprească imediat. Dacă acest lucru nu funcționează, încearcă să tranzacționezi una dintre jucăriile lui pentru mâna sau piciorul tău.

8. Încheie sesiune de antrenament pe o notă pozitivă.

A muncit din greu pentru a vă mulțumi pe tot parcursul antrenamentului.

Nu grăbi procesul de învățare, nu fi nerăbdător. Amintește-ți că ceri foarte mult de la câinele tău. În orice stadiu de învățare ați fi, investește timp și efort în educarea lui corectă. Dacă vezi că se chinuie cu o comandă, ai răbdare și repet-o de mai multe ori, în mai multe zile. Procesul de învățare durează, dar rezultatele vor veni.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.