Detalii pentru incepatori
| Author |
Message |
|
ditaciprian
Greiere
Joined: Mon Jan 25, 2010 9:51 pm Posts: 15 Location: Ploiesti
|
 Detalii pentru incepatori
Bun... am vazut o groaza de terarii facute calumea, da` inca am ramas cu cateva nelamuriri... Sunt sigur ca ar prinde bine pentru toata lumea sa intram in detalii cu niste chestii ^_^
In primul rand, aerisirea... cum este cel mai bine sa o facem?
In al doilea rand, "intrarea" in terariu... e logic ca trebuie inchisa (ca sa nu iasa din "casa") ... da` cam cum ar fi mai buna o intrare? ...o plasa rezistenta (ca aceea de tantari) acoperita partial cu un capac? .......cateva detalii ar prinde bine aici xD
Si pentru substrat... ceva nisip ar merge? ...nisipul mi se pare mai usor de sterilizat... dar probabil nu ar retine umiditatea ca pamantul
Cam astea sunt intrebarile mele... pentru cine e incepator ca mine, e invitatul meu sa mai puna intrebari (abia mai invat si io` cate ceva)
Ah, am uitat sa zic, sunt viitorul tatic al unui sau unei Acanthoscurria geniculata ^_^ (cred eu... vedem cum o sa stau cu banii atunci, hehe)
|
| Fri Jan 29, 2010 2:15 am |
|
 |
|
andrei
ArahnoHobbist
Joined: Thu Nov 01, 2007 4:48 pm Posts: 1052 Location: Cluj/Brasov
|
 Re: Detalii pentru incepatori
In primul rand terariul trebuie sa fie direct proportional cu dimensiunea tarantulei. Intrarea poti sa o faci cum vrei tu, de deasupra sau din fata. Totul tine de tine, tarantulei ii va placea daca va fi indeajuns de mare si bine ventilat.
Te salut
_________________ Cele mai frumoase animalute din lume chiar aici - www.animale-exotice.ro !
|
| Fri Jan 29, 2010 10:50 am |
|
 |
|
obsy
Madagascar Hissing Cockroach
|
Trebe sa ai grija .... cel mai usor de procurat si eficient substrat este pamantul de flori neimbogatit cu substante chimice, cat despre plasa ... nu incerca decat daca este din metal ..... se cunosc cazuri in care tarantul a rupt plasa cu coltii si a evadat .... cat despre "usa" pentru terariile de trantule arboricole (volrbesc de terariile inalte) este recomandat gura de vizitare prin lateral ca sa ai acces mai usor la interiorul terariului. Pentru cele speciile terestre .... terariu cu suprafata de substrat mare (d.p. cu marimea tarantulei) go figure .... 
_________________ "enter kewl state of the art sig " *sob* *sob* If you have five dollars and Chuck Norris has five dollars, Chuck Norris has more money than you.
|
| Fri Jan 29, 2010 12:01 pm |
|
 |
|
ditaciprian
Greiere
|
hehe  multumesc app, cum imi dau seama cat de bine ventilat este terariul? si pentru venitlare...pur si simplu las gauri in peretii din laterala?
|
| Fri Jan 29, 2010 12:24 pm |
|
 |
|
andrei
ArahnoHobbist
Joined: Thu Nov 01, 2007 4:48 pm Posts: 1052 Location: Cluj/Brasov
|
Pune niste triunghiuri de sticla in colturile terariului, si peste capacul. Asa va fi indeajuns de bine ventilat.
_________________ Cele mai frumoase animalute din lume chiar aici - www.animale-exotice.ro !
|
| Fri Jan 29, 2010 2:56 pm |
|
 |
|
ditaciprian
Greiere
|
aham  multumesc mult ^_^ o sa va tin la curent cu toata treaba... o sa pun si poze odata ce il fac si eventual il si "populez" ^_^
|
| Sat Jan 30, 2010 12:25 am |
|
|